in

15 tény az emberi testről, amit soha többé nem fogsz tudni kiverni a fejedből

Az emberi test az egyik leghihetetlenebb és legcsodálatosabb szerkezet a világon. Például: a csontjaink erősebbek, mint az acél, a gyomorsavunk pedig olyan erős, hogy még egy borotvapengét is képes feloldani. Jól hangzik, nem? És ez még nem is minden! A testünknek számos olyan lenyűgöző képessége van, amiről talán a legtöbben nem is hallottak, szóval itt az ideje bepótolni őket.

A Liked.hu-nál ezért most 15 érdekes tényt gyűjtöttünk össze az emberi testről, amiktől azóta is kikerekedett szemekkel bámuljuk a monitort. Fogadunk, hogy a legtöbbről közülük még Te sem hallottál korábban!

Az emberi szem felbontása 576 megapixel, vagyis nagyobb, mint bármilyen ma használatos kamera felbontása.
Egy felnőtt ember akár 200 különféle izmot is használhat ahhoz, hogy egyetlen lépést tegyen.
A szaruhártya a testünk egyetlen olyan része, ami nincs összeköttetésben az ereinkkel, tehát közvetlenül a levegőből nyeri az oxigént.

Este körülbelül 1 cm-rel alacsonyabbak vagyunk, mint reggel, amikor felkelünk. Ennek oka a gravitáció, ami a nap folyamán szépen lassan összenyomja a gerincünkben és a térdeinkben található porcokat, amitől így lecsökken a magasságunk. Éjszaka, alvás közben ezek újra visszaállnak az eredeti állapotukba.
A gyomorsav olyan erős, hogy a fémet is képes feloldani. Csak azért nem lyukasztja ki a gyomrunkat, mert annak belsejében egy még erősebb, folyamatosan cserélődő védőréteg található.

A bejegyzés a hirdetés alatti gombbal folytatódik.

Teljes bejegyzés megtekintése:

What do you think?