Latest news

 • in

  Beszorult kéz.

  Néhány hete a lányomékhoz – miután elutaztak otthonról – úgy kellett bejutnunk, hogy a kulcsokat Ők helyezték el egy általuk biztonságosnak vélt és számunkra könnyen hozzáférhetőnek gondolt helyre, erről aztán fényképet is küldtek. Egy kora esti időpontban – amikor már kevesen járnak az utcában – meg is érkeztünk a feleségemmel a házukhoz. Rögtön a „célponthoz”, a kerítés egy bizonyos pontjához mentünk és megkíséreltük megszerezni, a – kerítés túloldalán – dobozba rejtett kulcsokat. A kerítés, lábazaton álló, oszlopok közé szerelt elemekből áll, magassága 1,7 méter lehet. Benyúlni csak két módon lehetett, a lábazat és a kerítés elem-, vagy az oszlop és a kerítés elem közötti résen. A nejem tette az első kísérletet, de sikertelen volt. Mivel az én alkarom kicsit vékonyabb, azt gondoltam nekem sikerülni fog. Meg is érintettem a dobozt, amitől vérszemet kaptam és még egy kicsit beljebb erőltettem a karom, de nem tudtam azt megfogni. Így nem maradt más, mint kihúzni a kezem és máshogyan próbálkozni. Meglepetésemre a karom úgy beszorult, hogy nem tudtam elsőre kihúzni, sőt másodjára és harmadjára sem. A feleségem is próbált segíteni kihúzni, de akkor már fájdalmas is volt, így egyedül kellett folytatnom a „kiszabadulást”. Közben azért kicsit megijedtem, de szerencsémre nem estem pánikba, noha már képzeletemben felmerült, hogy a végén még a tűzoltók fognak kiszabadítani. Kb. 3-4 perc küzdelem után váltam „szabaddá”. Ezek után használtuk a józan eszünket: a 69 éves nejem felállt a lábazat peremére, én az egyik karommal középmagasságban megfogtam a kerítéselemet, amire a feleségem fellépett és átmászott a kerítésen. Szerencsénk volt, mert nem látott meg minket senki, legalábbis eddig a lányomékhoz nem jutott el rólunk, semmilyen információ. Mikor megkérdeztük Őket, hogy tesztelték-e a „kulcsos doboz” kivehetőségét, a várt válasz kaptuk. Természetesen, a 15 éves – csupa csont – Attila unokámnak sikerült azt kivennie. (j)


 • in

  Dolgozni voltam ma, a 6 éves fiam otthon maradt a férjemmel. Hívtam a férjemet, de nem vette fel, szóval felhívtam a fiamat.

  • Szia kicsim, odaadnád aput? Nem veszi fel a telefont.
  • Szia anya, apu elment Flóráért, és most a konyhában csinál valamit, de nem enged be. Azt mondta, tartsam titokban.

  A fiam ezután még tovább csicsergett kicsit, miközben folyamatosan nőtt a nyomás a koponyámban, és majdnem felrobbantam. Mint kiderült, a férjem úgy döntött, hogy túrós sajttortát süt, a kedvencemet, és ezért elment Flóra margarint venni a közeli kisboltba, de mivel meglepetést akart, szólt a fiunknak, hogy tartsa titokban az egészet.

  , , ,
 • in

  Szia, szevasz! Na, mi van, nem ismersz meg? – kérdezte a faszi, akit életemben nem láttam…

  – Hát figyelj, így maszkban…
  – Na és így?
  – Jaa, hát így már persze, hogy felismerlek. – továbbra sem tudom, ki a franc ez.
  – Ne kamuzz, látom a szemeden, hogy ötleted sincs. Komolyan, a saját rokonodat nem ismered fel? – aha, szóval rokon. Nem mintha ez segítene, körülbelül hatvan másod-unokatesóm van.
  – Hát, izé…
  – Na jó, nem szivatlak tovább, tényleg rég láttuk egymást. Képzelj el harminc kilóval nehezebben, szemüveggel, hosszú hajjal. Na, rémlik?
  – Jaaa, hát így már persze, te vagy aőizé-
  – Tibor.
  – Tibi bházzeg, de megváltoztál. – nope, még mindig fingom sincs, ki ő. Indítok valami általánossal, hátha közben elárulja. – Hogy vagy mostanság?
  – Hát tudod, a szokásos.
  – Tudom. – nem tudom, Tibinek mi a szokásos. Rakétát tervez home officeban? Hermelint tenyészt a tajgán? Vadakat terelő juhász? Mindenesetre ha rokon, akkor a családját is ismernem kell. – És amúgy anyudék hogy vannak?
  – Hát nekem ugye anyum öt éve meghalt. – úbaszdmeg…
  – Ja, igen, bocs, hülye vagyok, apudat akartam kérdezni.
  – Megvan, éldegél. – Tibor, a szűzmária csípjen picsán, legalább egy apró infómorzsát dobj, amivel belőhetem, hogy a családfánk melyik ágáról szakadtál.
  – És mi járatban Győrben, Tibi?
  – Itt lakom.
  – Tudom, Tibikém, úgy értettem, ebben a pillanatban mi járatban?
  – Hát tudod, van a vállalkozásom…
  – Tudom, hogyne tudnám, az a híres vállalkozás ugye, amiről mindenki tud, hát hogyne.
  – …aztán anyagért futkorászom éppen. – akkor most ő asztalos? Vagy metamfetamint gyárt a pinyóban? MI VAGY TE TIBOR?
  – Mindig csak a munka, mi?
  – Hjah… Sajna nem is tudok tovább maradni, rohannom kell.
  – Jól van Tibikém, azért örülök, hogy találkoztunk.
  – Én is örülök, Ricsikém, vigyázz magadra!
  – Várj, ki a tököm az a Ricsi?
  – Hát… izé, vedd le a maszkod egy kicsit! Oh. Te tényleg nem a Ricsi vagy.
  – Te meg nem vagy a rokonom.
  – Hát nem. Akkor most tegyünk úgy, mintha ez nem történt volna meg.
  – A számból vetted ki a szót. Na szevasz.
  – Szevasz.

  ,
 • in

  Dél Spanyolországban egy kietlen, gyérenlakott helyen jártam…

  Körös körül, Olajfák, dombok, csak néhány fűszàlat lengedezett A szél. A forró spanyol hőségben, büszkén kihúztam magam, és arra gondoltam, hogy itt, biztos, hogy kicsiny hazánkat csak én képviselem, mivel ez tipikusan az A hely, ahol A madár sem jár. A WC n ülve szembesultem A ténnyel, hogy tévedtem. Nagy betűkkel volt az ajtóra írva, hogy" Itt [email protected] Jani"😄😄😁

  , ,
 • in

  Napi futár

  10. emeleten beszállok a liftbe. Elindul lefelé ám rögtön a 9. emeleten meg is állok, nyílik az ajtó beszáll egy néni, látom rajta nagyon morcos. Rögtön felém fordul nyitja a száját, a következő párbeszéd zajlott le.

  N:- Maguknál van meleg víz?
  Én:- Tudtommal igen, nem jelezte nálunk senki, hogy nincs.
  N:- Konyhába, fürdőszoba mindenhol?
  Én:- Persze, olyan forró, gőzöl amikor kijön a csapból.
  N:- Az hogy lehet, nálunk nincs. Maga hanyas lakásba lakik?
  Én:- Hármas lakás.
  N:-Akkor maga mit keres itt fent????
  Én:-Kaját hoztam,futár vagyok…nem itt lakom 😬.

  Itt a néni szemöldöke össze csúszott egy, egyenletes vonallá és hátat fordított nekem, valamit mormolt az orra alatt, lehet jobb hogy nem hallottam.

  , , , ,
 • in

  Mr. Kocsi és a káröröm.

  Bemegyek az irodaházba, oda lépek a pulthoz. A két recepciós fel se nèz, mind a kettő nagyon bele van merülve a munkájába,(egyik egy ceruzát akart függőlegesen megállítani az asztalon, a másik a telefonján ,öt lila cukorkát akart egy vonalba húzni,hogy meglegyen neki a szuper cukorka.)
  Mondom akkor kezdem Én hátha nem vagyok elég feltűnő a 100nm-s hallban tök egyedül.

  Én:/KÖHÖMMM!!!
  Jobboldali:/ (továbbra se néz fel) kihez jöttél?
  Én:/(már most tudom, hogy ez hosszú lesz) Mr.Kocsi.
  Ekkor a baloldali elroppantotta a ceruzát a markában és a jobboldalinak is pont elfogyott az élete. Felnéznek mind a ketten szinkronban.
  JO:/Tessék?
  Én:/Mr. Kocsi.
  BO:/JAAAJ tudom Mrs. Repülő felesége(hangos nevetés,ököl pacsi, fika bubi, mindkettőnek kinőtt a mellkas szőre a tesztoszterontól, hogy sikerült kinevetni a futárt) na de most komolyan, kihez jöttél, csak létező személyhez tudunk felengedni.

  Mindenféle arc rezzenés nélkül, mind a kettővel egyszerre tartva a szemkontaktust ,letettem a pultra a telefont és feléjük fordítottam, fölé hajolnak ott abban a pillanatban megfagyott a levegő, a fali órában megállt a mutató, a telefon kijelző derengő fénye sápadtra színezte döbbent arcukat.

  Név:/ Mr. Koh Chee

  BO:/ nos, öhm itt a biléta , folyosó végén van a lift szemben, azzal tudsz majd felmenni…

  Én:/ Köszönöm szépen. (NAAA KI A HÜLYE???Szét feszített az önelégültség, lejjebb kellett húzni a mellényen a cipzárt,mert féltem hogy elpattan, annyira szélesre húzott ez az érzés. Ahogy lépkedtem a lift felé, fejemben ment a Thunderstruck, szinte éreztem a hetykén számból logó arany Marlborot, fejemen a napszemüveg, nyakamba a biléta ami hirtelen nem biléta volt hanem egy VIP PASS,háttérben robbanás, nagyon éltem az akcióhős szitut, a liftet is kacsintással hívtam. Odaért a lift, hátra nézve láttam jön két akta kukac akik szintèn látták hogy ott a lift, elkezdték szedni a lábukat, de Én úgy voltam vele, hogy csak Én és a hatalmas far..khm. arcom férünk be a liftbe így beszálltam és egy nagyon szemtelen fél mosollyal rá nyomtam az ajtó záró gombra,majdnem integettem is nekik. Ajtó bezárult, Én megfordultam néztem magam a tükörbe, hogy mennyire pacekba vagyok. Kb 7-8 másodperc múlva nyílt is az ajtó, tükörben látom ott a két kukac az ajtóban, mondom mi a kockás fóka fasz?! Utánam szaladtak a 4.re hogy szövegkiemelővel össze rajzoljanak?

  Felnézek a kijelzőre: 0
  Néztünk egymásra mint Noé és a harmadik teve ,látták hogy nagyon nem értem mi ez a fekete mágia éppen. Hátra tolattam, ők rám tolattak, az egyik visszanéz rám a válla felett.

  Kukac:/ Tudod, a bilétát amit kaptál, hozzá kell érinteni a panelhez miután megnyomtad a gombot különben sokáig itt fogsz állni a zárt liftben a földszinten. Ezt a mozdulatsort mutatta is miközben magyarázta, majd előre fordult, kukac 2 egy elfojtott röfögős nevetéssel nyugtázta mindezt. A Thunderstruck átváltott leengedő lufi hanggá a fejembe.  Eddig tartott a plusz 10cm érzés..

  , , ,
 • in

  Idén egy másik városba költöztem tanulni. A szüleim egy barátomon keresztül juttatták el hozzám a csomagot, amit küldtek.

  Azonnal kibontottam, és láttam, hogy a régi csizmám van benne, amit kb. 5 éve nem viseltem. Amikor megláttam, nagyon kiborultam, de aztán kivettem őket a dobozból, és láttam, hogy cukorkákkal, aprósüteményekkel, és természetesen kolbásszal meg szalonnával voltak teletömve. 🙂

  , , ,
 • in

  Inkább a halál, mint a meleg vér

  Orvosként dolgozom a főváros egyik kórházában. Az előző nap egy megműtött pácienshez (mellesleg egy körülbelül 60 éves férfihoz) érkeztem, a műtét után vérszegénység alakult ki, ezért tájékoztattam a vérátömlesztés szükségességéről, melyet határozottan elutasított. Elmondása szerint:

  P: dehogy, mi van, ha ne adj Isten, meleg vért kapok!

  Nem volt mit hozzáfűznöm.

  ,